profil6

Qlimax 2010 – Alternate reality

Qlimax 2010 va startskottet för en ny livsstil och era för mig. Jag har aldrig känt mig så hemma i något sammanhang som under min resa den där helgen i november för 5 år sedan.

Jag var egentligen inte speciellt insnöad på just hardstyle under den tiden, utan de va mer elektroniskmusik i allmänhet, gärna lite på eurodance-hållet om jag fick välja. Men hade under flera års tid haft ögonen på Qlimax och va därför relativt bekant med musiken.  Så av en slump en dag när jag satt och slösurfade så kom jag in på Hardstylers sida och såg det fanns biljetter tillgängliga, övertalade snabbt två polare och så bokade vi.

Den känslan, av att ha Qlimax framför sig, den va obeskrivlig. Det är en känsla jag jagar hela tiden, att alltid försöka hitta nya saker i livet att längta efter och att faktsikt genomföra. Även den känslan från det Qlimax i kombination med själva upplevelsen som fått mig att välja den riktning i livet jag nu lever efter. Att ge andra den känslan, det är något jag skulle kalla för mitt kall.

Fredag den 26e November 2010
Dagen var kommen, och jag tror aldrig jag har varit så förväntansfull inför något i hela mitt liv som inför det här.
Vi skulle hoppa på Hardstylers buss i Malmö och fick skjuts dit av en polare som ställde upp. Minns att de va en av de värsta snöstormarna på riktigt länge, och att rutan på bilen trillade in i dörren när vi kom ner till Malmö ^^.
Vi steg på bussen riktigt laddade och hittade platser vid trappan på övervåningen. Bekantade oss snabbt med alla sköna resenärer och iallafall jag kände mig som hemma. som om det här va min plats i livet på något sätt.

Lördagen den 27e November 2010
Kan hända jag har siffran fel här, men det visade sig att Hardstylers hade hela 9(?) stycken bussar som rullade mot Qlimax den här dagen. Alla lika taggade, och många av dem hade varit på mängder av event tidigare, så fick höra storys om alla möjliga event osv.
Nybörjare som man var så hade man kört på lite för hårt på hela resan ner, och va kanske inte i bästa skick när bussarna rullade upp vid Gelredome. Men minns att jag blev chockad över hur stor arenan var, och att jag nog hade underskattat storleken på Qlimax.

Tyvärr så sviker minnet lite gällande vissa detaljer. Ändå 5 år och 50 event sedan den här dagen, men ska försöka återge det jag minns.

Entrén.
Hade fått dålig, om ens någon information gällande hur hela proceduren gick till. Men vi följde strömmen och tog oss förbi visitation och biljettscanning utan problem. Tog en stund av att stå i fel kö innan vi lyckades lämna in våra jackor i skåpen och förstå vad tokens var och hur det fungerade. Men vi löste det tillslut och kunde ta oss in i arenan.

Första intrycket.
Att stiga in i denna gigantiska arena, så taggad och med så stora förväntningar. Det är inget jag kan sätta ord på. Men alla som besökt Qlimax eller liknande event, ni vet vad jag snackar om.
Så mycket folk, så sjukt stor scen, och dansgolvet… gigantiskt.

Scenen.
Den här scenen är än idag en av mina absoluta favoriter. Älskar att den va placerad på långsidan, vilket för mig gjorde att hela fokuset inte lades på endast dj’n, utan på golvet och folket på ett annat sätt. Vet inte exakt vad det va, men ngt med att ha scenen så passade mig bättre.

Anthem:
2010 års anthem är än idag oslagbart. Särskilt showen som va till när Brennan hearth tillsammans med en symfoniorkester(!) drar igång Alternate reality. Tror jag kan säga att det här är mitt bästa moment hittils i livet. Kolla bara på det här:

 

Tyvärr inte så många observationer gällande själva festen då jag va ung och dum. Men överlag med alla nya intryck och erfarenheter så måste jag säga att Qlimax 2010 är det bästa jag har gjort i hela mitt liv, med tanke på vart det har tagit mig idag, och vilket liv jag har fått pga det. Så Qlimax kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, och på min arm där stjärnan sitter för resten av livet ;).

Rekomendationer:
Åk med ett bussbolag ner, och se till att dem är officiella Q-dance partners, så ni inte blir lurade på billjetter osv. Jag personligen rekommenderar Coretours. Där får man all information man kan tänkas behöva, både före under och efter resan. Något jag upplevde jag inte fick under den här resan. Men bästa biten med bussresa är den gemenskap som uppstår mellan alla resenärer. Perfekt ställe att hitta vänner med gemensamma intressen.

Ta även en titt på arrangörens hemsida och se till att du har koll på eventet överlag. Det kommer att minska förvirringen en aning på plats.

Tro inte att du är oslagbar..
Line-up:

Aftermovie:

Comments

comments

Leave a Comment